Categories
Generelt

Ungarsk kjøttsaus

Kjøttdeig blir som regel brukt til kjedelige pasta- eller taco-retter. Her er et knakende godt alternativ, som har slått veldig godt an hos de fleste i familien. Det er oppsiktsvekkende at noe så enkelt kan smake så godt.

Også denne oppskriften er hentet fra Aschehougs Store Kokebok (4. opplag 1992)

  • 1 løk
  • 1 pk bacon
  • 400-500 gram kjøttdeig
  • 1 ss (3 ts) paprikapulver
  • 3 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 lite beger rømme (ca. 1,5 dl)
  • salt
  • hvit pepper

Hakk løken og stek den sammen med kjøttdeigen til løken er blank og kjøttdeigen brun. Sett til side. Sprøstek baconet. Bland i kjøttdeig og løk, paprikapulver, vann og buljong, og la det småkoke over svak varme til massen er ganske tørr. Ta pannen av platen og rør inn rømmen. Smak til med salt og pepper.

Jeg pleier å servere med kokte poteter og gulrøtter.