Roteskuff!

Kanskje verdens beste tomatsaus

16.01.2011 —

Kjøttboller i tomatsaus har blitt et populært middagsalternativ i heimen.  Oppskriften er i utgangspunktet hentet fra Aschehougs Store Kokebok (4. opplag 1992), men jeg har justert den litt.

  • 2 middelsstore løk
  • 2 ss smør
  • 5 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong (kan sløyfes)
  • 1 glass tomatpuré (200 gram)
  • 1 ts basilikum
  • salt
  • pepper

Skjær løken i løvtynne skiver, og fres de i smør. Ha i vann, grønnsaksbuljong og finstøtt basilikum, rør inn tomatpuré og kok opp. La det hele koke i 10 minutter til sausen er jevn. Smak til med salt, pepper og finstøtt basilikum. Sil sausen over i en kasserolle, og kast løken. Jeg bruker et vanlig melsikt, og klemmer ut sausen ved hjelp av en plastskje. Varm kjøttbollene i sausen.

Server med pastaskruer, og gjerne med en salat til de voksne. Retten er minst like god dagen etter, så ikke nøl med å lage store porsjoner. Dette er dessuten billig mat. Råvarene til sausen koster under en tier hvis du går for First Price løk og Eldorado tomatpuré.

Bon apétit!

Comments Off on Kanskje verdens beste tomatsaus

Comments are closed.