Categories
Generelt

Kanskje verdens beste tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus har blitt et populært middagsalternativ i heimen.  Oppskriften er i utgangspunktet hentet fra Aschehougs Store Kokebok (4. opplag 1992), men jeg har justert den litt.

  • 2 middelsstore løk
  • 2 ss smør
  • 5 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 glass tomatpuré (200 gram)
  • 1 ts basilikum
  • salt
  • pepper

Skjær løken i løvtynne skiver, og fres de i smør. Ha i vann, grønnsaksbuljong og finstøtt basilikum, rør inn tomatpuré og kok opp. La det hele koke i 10 minutter til sausen er jevn. Smak til med salt, pepper og finstøtt basilikum. Sil sausen over i en kasserolle, og kast løken. Jeg bruker et dørslag, og klemmer ut sausen ved hjelp av en plastskje. Varm kjøttbollene i sausen.

Server med pastaskruer, og gjerne med en salat til de voksne. Retten er minst like god dagen etter, så ikke nøl med å lage store porsjoner. Dette er dessuten billig mat. Råvarene til sausen koster under en tier hvis du går for First Price løk og Eldorado tomatpuré.

Bon apétit!