Categories
Generelt

Oreo-kake

OreokakeDenne kaken smakte jeg første gang i april, og jeg ble hekta med en gang.  Nå har jeg laget den to ganger selv, og den slår virkelig an.  Ikke er den vanskelig å lage heller, selv om det tar litt tid. Du trenger:

  • 3 pakker Oreo Cookies (ca. 450 gram). Bruk gjerne glutenfrie.
  • 100 g smeltet smør
  • 1/3 liter kremfløte
  • 2,5 spiseskjeer sukker
  • 1 pk Phildelphia 225 g myknet
  • 2,5 dl melis
  • 1 pose Toro sjokolademousse
  • 3 dl melk til moussen

Bunn – svart

1/4-del av oreo-kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter (bruk kjevle). Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt sammen. Legg det i en 24 cm rund form (ingen krise om du har en annen størrelse, det er ingenting som skal stekes!).  Sett i kjøleskap.

Lag 1 – hvitt

Pisk kremfløte og sukker stivt, og sett til side.

Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Rør inn halvparten av kremen i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap.

Lag 2 – brunt

Lag sjokolade moussen i henhold til pakningen, med 3 dl melk. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken.

Lag 3 – hvitt

Legg på resten av kremen på toppen til slutt. Pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus.  Sett i kjøleskap.