Nyheter, tanker og idéer

Oppsigelse mottatt

28.08.2009 — ,

SILogoDet er dårlige tider i Software Innovation for tiden, ref artikler i Dagens Næringsliv og Computerworld.  I den forbindelse har jeg mottatt oppsigelse.

I begynnelsen av juli fikk kom beskjeden om at sjefen for SI Norge gikk av, og at sjefen for produktutviklingsavdelingen tok over.  Han tenkte over situasjonen noen uker og for vel en uke siden fikk vi melding om store endringer i organisasjonen.  Hele organisasjonen skal forenkles, og syv ledere er overtallige.  Disse syv blir sagt opp (vaskeekte ekte oppsigelse, ingen sluttpakker tilbudt), og jeg er en av disse syv.

I tillegg til denne forenklingen i organisasjonen, så viser de overordnede prognosene for SI at det går mot dårligere tider framover høsten, og 19 ansatte er derfor permittert.

Så hvordan føler jeg meg?  Jeg ble leder for en gjeng utviklere 1. april i år.  Første kvartal hadde jeg 94% faktureringsgrad, og jeg opplevde stor etterspørsel etter min kompetanse.  Jeg ønsket å krype ut av komfortsonen og prøve noe nytt, og søkte derfor stillingen som teamleder for en gjeng utviklere.  Denne fikk jeg, og jeg så på det som en tillitserklæring.  Det var som om at jeg ble tildelt kapteinsbindet på et fotballag. 

Jeg er ikke overrasket over at jeg er en av de lederne som ikke får være leder lenger.  Jeg synes med andre ord det er helt greit å miste kapteinsbindet.  Jeg synes overhodet ikke det er greit å miste plassen på laget, og jeg forstår ikke hvordan min kompetanse plutselig går fra å være verdsatt, til å være null verdt for SI.  Heldigvis har jeg mange kollegaer som heller ikke skjønner hvorfor SI sier opp erfarne folk.

Jeg har ennå ikke bestemt meg for om jeg skal bestride oppsigelsens saklighet eller ei.

One Response to “Oppsigelse mottatt”

  1. Hobbadehoy Says:

    Hvorfor bestride den? Det er vel mange jobber der ute som er bedre enn SI. Ta kontakt med konsulent firma, banker eller andre.
    Det er alltid mange som er på jakt etter folk.

    Lykke til, jeg tror det er null problem for deg å finne en ny jobb. Du vil faktisk raskt se at du har et luksus problem.

    Ta heller på deg kapteinsbindet på et annet fotballag.