Nyheter, tanker og idéer

Fra Firefox til Opera, igjen.

23.04.2007 —

For mange år siden brukte jeg Opera som min foretrukne nettleser. Den var rask, hadde tabs, mouse gestures, og den innebygde epostklienten var den beste.

Så kom Firefox og Thunderbird. De var basert på åpen kildekode, og hadde flere tillegg (‘extensions’) enn noen trengte. Ad-block, Web developer toolbar og senere Greasemonkey kunne jeg ikke leve uten.

Nå har Opera kommet i versjon 9.2. Den har ‘Content blocking’, som tilsvarer Ad-block, den har mange nyttige utviklerverktøy, og den har mulighet til å legge til egne script for å tilpasse websider man besøker. Jeg bruker nå GMail som min epostklient, og har savnet savnet GMail Macros i Opera, men det har jeg gjort noe med selv.

Så hvorfor bytte når både Firefox og Opera har samme funksjonalitet? Jo, hastighet, spesielt på javascript-tunge nettsteder som GMail og Google Reader. Firefox kan være litt treg av og til.

Så får vi se hvordan det går etterhvert 🙂

One Response to “Fra Firefox til Opera, igjen.”

  1. Sigg3 Says:

    Firefox 3 er verdens kjappeste browser nå. Sånn bortsett fra lynx:)