Nyheter, tanker og idéer

Office-killer

14.12.2005 —

PCWorld har testet ut OpenOffice 2.0, og funnet ut at den duger! Det er også mitt inntrykk etter å ha prøvd ut programpakken hjemme i noen måneder.

Noen er bekymret for hvor man skal få support når man ikke betaler for programvaren, men frykt ikke. For det første: dersom man er en vanlig privatkunde eller småbedriftsskunde er det helt håpløst å få support fra Microsoft. Brukerne av Microsoft-produkter har heller ingen grunnleggende kultur for å hjelpe hverandre. Med fri programvare følger det med en brukerskare hvor det er en sterk kultur for å hjelpe hverandre. Beste utgangspunktet er OpenOffice.org sine egne support-sider, prøv for eksempel forumet dersom du trenger hjelp eller lurer på noe. Det finnes også et norsk brukerforum .

Man trenger rett og slett ikke Microsoft Office lenger, og da sparer man fort en del penger: Microsoft Office koster kr. 4.350 for norsk standardversjon på Komplett.no, og ved kjøp av ny PC på fra Dell koster pakken kr. 2.525,-.

2 Responses to “Office-killer”

  1. Are Says:

    Lasta ned programmet etter din anbefaling. Virkar å vera svært bra! Ihvertfall ikkje aktuellt å kjøpa office pakka til Microsoft.

  2. Tore Says:

    Eg har også brukt OpenOffice i eit par månader no, og er enig i at dette er ein veldig bra office-pakke. Det einaste eg saknar er Frontpage, men eg finn vel eit alternativ når eg endelig skal oppgradere websidene mine.