Nyheter, tanker og idéer

– Våre nye landsmenn sin skyld

16.08.2005 —

Jeg var i dag på et møte (kurs) for stemmestyremedlemmer i Oslo i forbindelse med Stortings- og Sametingsvalget mandag 12. september. Der ble vi informert om at i stedet for at mat blir kjørt ut til valglokalene, så må man ordne mat selv. Som kompensasjon for dette blir godtgjørelsen (“lønnen”) økt med 320 kroner.

På møtet hadde jeg gleden av å ha en mann ved siden av meg som ikke likte denne endringen, og kom med følgende bemerkning: Tidligere fikk valgmedarbeiderne servert mat, men så kom det noe av våre nye landsmenn som ikke kunne spise denne maten, og dermed ble det slutt på den ordningen.

Jada, du gjettet riktig: Det var en mann litt opp i årene fra Fremskrittspartiet som sa dette. Med skinnende FrP-pin på jakkeslaget. En tillitsmann som ikke tenkte på alle de etnisk norske som ikke spiser fisk, eller som har diabetes eller cøliaki. Noen er vegetarianere, noen på slankern og andre igjen synes at ingenting er bedre enn sin egen hjemmelagde matpakke. Svaret på et hvert problem er at det er innvandrernes skyld.

Så, var dette et typisk utsagn fra et FrP-medlem? Joda, i dag kom FrP med en skikkelig brunsvidd kampanje, hvor de 99.7% av innvandrerne som er lovlydige blir satt i bås med de 0.3% som er kriminelle (jeg tar gjerne i mot korreksjoner på disse tallene, som jeg har en vag erindring av å ha fått fra en SSB-forsker på fest en eller annen gang).

Joda, innvandrerne er overrepresentert på kriminalitetsstatistikken, men det samme gjelder også menn mellom 18 og 35, arbeidsløse, og barn av foreldre med psykiske problemer og rusproblemer. Innvandrerne har også andre karakteristika, blant annet holder de hjulene i gang i Oslo og de har gjort Oslo til en mer mangfoldig og rikere by å bo i, men det er ikke viktig for FrP.

Jeg tror at FrP ikke kommer til å vise innvandrerne respekt før innvandrerne er like ille som FrP-folk når det gjelder smugling og råkjøring :-). FrP er selvfølgelig et av de aller siste partiene jeg ville stemt på.

Comments Off on – Våre nye landsmenn sin skyld

Comments are closed.