Nyheter, tanker og idéer

Platebransjen må omstille seg

11.05.2005 — , ,

Espen Andersen, førsteamanuensis ved BI, har skrevet en artikkel om platebransjen forstokkethet. Hovedkonklusjonen der er at den foreslåtte §53a i ny åndsverklov ikke tjener verken artister, musikklyttere eller samfunnet. Lovforslaget omhandler innskrenkninger i folk sin rett til å ta backup av musikksamlingen eller selv velge hvilken avspiller de skal bruke. De eneste som kan tjene på lovforslaget er platebransjen, men de kan til gjengjeld tjene enda mer om de bare velger å endre forretningsmodellen sin.

Techdirt oppsummerer det hele. Utdrag:

The music, itself, since it’s a digital good has a marginal cost of zero, and your basic economics tells you that competitive pressure will eventually drive the price of that good to zero.

Comments Off on Platebransjen må omstille seg

Comments are closed.